пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

Напад лебедя на людину

Лебеді - загальновизнаний символ грації і чистоти. Однак, в природі це досить сильні птахи і в разі чого можуть за себе постояти. Свідком одного з таких випадків я став 22 травня 2008 р. Ми гуляли невеликою компанією по дендропарку "Софіївка" в Умані. Раптово розпочалася злива і відвідувачі парку кинулись від дощу по схованках. Ми разом з багатьма іншими забігли під центральний Амфітеатр.
Одному з тінейджерів захотілось трішки поплавати. Він скинув мокру футболку і пірнув у Нижній ставок, де вдалині мирно плавала пара лебедів. До слова - вони тут почуваються господарями, активно харчуються з рук відвідувачів і агресивно відганяють конкурентів - інших водоплаваючих птахів.


Хлопець підплив занадто близько до них. Лебеді зайняли войовничі пози і почали голосно кричати та махати крилами. Це не зупинило сміливця і він поплив далі. Лебідь гаркнув на нього і той, зрозумівши ситуацію, розвернувся і почав гребти до берега. Лебеді пливли за ним і голосно кричали. Та коли до берега залишились лічені метри лебідь почав розганятися.
Далі відбулась 20-секундна сутичка. Лебідь клював юнакові голову, той відбивався і раз ледь не викрутив лебедю шию. Відвідувачі затамувавши подих дивилися на це з-під Амфітеатру.
Останній штрих. Поєдинок закінчився внічию. Лебеді ще довго кричали

Немає коментарів:

Дописати коментар